Danny Masterson Beeld © Getty Images

That 70's Show-acteur Danny Masterson getuigt niet in eigen verkrachtingszaak

14 november 2022 19:39

Danny Masterson (46) laat bij zijn rechtszaak maandag aan de rechter weten dat hij niet zal getuigen om zijn eigen onschuld te bewijzen, zo tekent een journalist van het tijdschrift 'Variety' op. De acteur die de rol van Steven Hyde speelde in 'That '70s Show' wordt door drie vrouwen beschuldigd van verkrachting tussen 2001 en 2003, maar ontkent dit zelf.

De aanklagers zijn tot maandagochtend aan zet in de zaak, waarna de verdediging van Masterson aangeeft geen eigen getuigen te willen horen. De drie vrouwen doen eerder al hun emotionele verhaal en een vierde vrouw geeft een ondersteunende getuigenis over een verkrachting die in 1996 plaats zou hebben gevonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Masterson van That 70's Show aangeklaagd voor verkrachting

Alle drie de vrouwen zijn lid van de Scientology-kerk ten tijde van de vermeende aanvallen, Danny zelf is dat nog steeds. Twee van de drie vrouwen geven aan dat de kerk ze actief proberen tegen te houden om naar buiten te komen met hun verhaal en ze zouden allemaal lastig zijn gevallen sinds ze in 2016 naar de politie stapten. De advocaat van Danny claimt op zijn beurt dat Scientology niet relevant is in deze zaak en zegt zelfs dat de naam niet genoemd zou moeten worden in de rechtszaal.

De slotpleidooien van beide kanten volgen dinsdag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!