Bert Huisjes en Jan Slagter Beeld © ANP

Hoofdredacteur Op1 reageert op kritiek van Jan Slagter

17 november 2022 13:48

De makers van de NPO-talkshow 'Op1' staan open voor de kritiek die omroepbaas Jan Slagter (68) tijdens de Kees Lunshoflezing heeft geuit op het programma. Dat laat hoofdredacteur Bert Huisjes donderdag desgevraagd weten.

"Onze publieke mediasector borrelt van de visies en suggesties voor interessante invalshoeken", aldus Bert. "Ook een beetje kritiek op ons eigen programma is helemaal prima." Bert laat in het midden of hij het eens is met de uitlatingen van Jan. De baas van Omroep MAX noemde de talkshows in Nederland 'te braaf, te beleefd en te weinig confronterend'. De jaarlijkse lezing, die Jan donderdagavond uitsprak, is vernoemd naar de parlementair journalist en oud-voorzitter van Nieuwspoort, die in 2007 overleed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw blikt terug op Op1-presentatie: 'Te strak keurslijf'

Jan pleitte er in zijn lezing voor dat 'redacties met elkaar zouden moeten afstemmen welke onderwerpen zij behandelen om doublures te voorkomen'. Ook bekritiseerde de baas van Omroep MAX het monotone uitnodigingsbeleid aan de talkshowtafels. "Af en toe heb ik het idee dat Instituut Clingendael een kantoor heeft bij de redactie van Op1", stelde hij.

Jan is niet de enige die pittig commentaar uit op Op1

Rob Goossens: 'Uitzending Op1 vanuit Ter Apel erg onhandig'

04:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!