Prinses Diana The Crown revenge dress Beeld © Keith Bernstein

Elizabeth Debicki genoot van wraakjurk-scène in The Crown: 'Zo symbolisch'

20 november 2022 17:49

Voor 'The Crown'-actrice Elizabeth Debicki (32) is het dragen van de zogenoemde 'wraakjurk' van prinses Diana in het vijfde seizoen het meest bijzonder. Het feit dat het zo'n iconische outfit is die Diana draagt op een historisch moment zorgt voor druk, vertelt Elizabeth aan 'E! News'.

"Ik zal deze dag op de set nooit vergeten"

De zwarte japon van ontwerper Christina Stambolian draagt de prinses in 1994 tijdens een feestje van het tijdschrift Vanity Fair. Dat evenement valt op dezelfde dag als het moment dat de toenmalige prins Charles, met wie ze dan alleen officieel nog getrouwd is, in een televisie-interview toegeeft dat hij tijdens hun huwelijk ontrouw is geweest. De jurk wordt daarom omgedoopt tot 'Revenge Dress'.

"Het is een ongelooflijk krachtig en elegant moment in de geschiedenis van de mode. Die jurk is zo symbolisch voor zo veel dingen, omdat hij zo dapper en mooi is, maar ook zo gekleurd doordat we weten wat er in haar leven gebeurde", zegt Elizaberth. "Dus de dualiteit daarvan is echt krachtig, denk ik, en we voelden echt dat we het goed moesten doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het echte verhaal achter Penny Knatchbull uit The Crown

Ook voor de kostuumafdeling is het spannend om de jurk na te maken. "Ik kwam gewoon langs om de jurk te passen. Maar de kostuumafdeling had een flinke klus en heeft er vele uren werk aan gehad."

De actrice neemt de scène in de jurk op dezelfde plek op als waar Diana hem bijna dertig jaar geleden draagt; de Serpentine Gallery in Londen. "Ik zal deze dag op de set nooit vergeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix filmt voor The Crown bij brug waar prinses Diana omkwam

Royaltydeskundige Jeroen Snel is kritisch over dit 'sobere' vijfde seizoen van The Crown:

'Vuurwerk' mist in seizoen 5 The Crown: 'Het is erg sober'

04:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!