Kanye West Beeld © ANP/EPA

Adidas start onafhankelijk onderzoek naar ongepast werkgedrag Kanye West

24 november 2022 20:35

Adidas start een onderzoek naar de beschuldigingen van ongepast gedrag van rapper Kanye 'Ye' West (45). Het Duitse sportmerk heeft de samenwerking met de Amerikaan al stopgezet. De Duitsers exploiteerden samen met Kanye het merk Yeezy.

Kanye heeft volgens het Amerikaanse blad Rolling Stone erotisch beeldmateriaal van zijn ex-vrouw Kim Kardashian aan medewerkers van het sportmerk getoond. Daarnaast zijn er meldingen van ander ongepast gedrag van de muzikant.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-werknemers klappen uit de school over Kanye West: 'Hij liet ons zijn sekstapes zien'

Rolling Stone beschuldigt Adidas niets te hebben gedaan met de meldingen. Tegenover het zakenmedium Business Insider laat Adidas weten dat het 'niet duidelijk' is of de beschuldigingen tegen Kanye op waarheid berusten. "We nemen deze beschuldigingen echter zeer serieus en hebben de beslissing genomen om onmiddellijk een onafhankelijk onderzoek naar de kwestie in te stellen", laat het concern weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West doet opnieuw gooi naar presidentschap

Adidas verbreekt de samenwerking met Kanye in oktober al vanwege zijn antisemitische opmerkingen op Twitter. Kanye en Adidas werkten negen jaar samen. Volgens het sportmerk loopt het ongeveer 250 miljoen dollar mis door Yeezy, de schoenenlijn van de rapper, te laten vallen.

'Statement Adidas over Kanye is borstklopperij'

01:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!