Kanye West Beeld © ANP

Kanye West prijst Adolf Hitler in extreemrechtse talkshow

1 december 2022 20:44

Het lijkt erop dat het mentaal opnieuw niet goed gaat met Kanye West (45). In een uitzending van het extreemrechtse platform 'Infowars' prijst de rapper donderdag Adolf Hitler en de nazi's en doet hij diverse antisemitische uitspraken. De Amerikaanse entertainmentsite 'TMZ' schrijft dat hij duidelijk 'een ernstige zenuwinzinking' heeft.

"Hitler heeft goede dingen gedaan", zegt Kanye, tegenwoordig ook wel bekend als Ye, onder meer. "Ieder mens heeft iets van waarde en vooral Hitler." Hij roept vervolgens dat de nazi-dictator verantwoordelijk was voor het uitvinden van snelwegen en microfoons. "Ze hebben ook goede dingen gedaan", zegt Kanye later over de nazi's. Ook stelt hij dat 'we' moeten stoppen met 'het beledigen van de nazi's'. Op een ander moment zegt de rapper duidelijk: "Ik hou van Hitler." Ook maakt-ie antisemitische grapjes over de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De vechtscheiding is officieel voorbij: Kim Kardashian en Kanye West écht uit elkaar

Presentator Alex Jones, die recent nog wordt veroordeeld tot het betalen van meer dan een miljard dollar aan de nabestaanden van de schietpartij op de Sandy Hook-school, is niet in staat om Kanye onder controle te houden. De rapper heeft zich ook op een opmerkelijke manier uitgedost. Zo is zijn gezicht volledig verscholen achter een masker.

Eind oktober melden zich al verschillende oud-medewerkers van Ye bij CNN met het bericht dat de rapper gefascineerd zou zijn door Hitler. De muzikant zou zelfs zijn album naar hem willen vernoemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donald Trump had etentje met Kanye West en een openlijk racist

Kanye ligt de laatste tijd al onder vuur vanwege verschillende antisemitische tweets. Dat kost hem onder meer een miljoenensamenwerking met Adidas. Eerder stoppen onder meer modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency al hun samenwerking met de artiest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!