Squid Game Beeld © Noh Juhan/Netflix

Squid Game-acteur (78) moet in februari voor de rechter verschijnen

1 december 2022 21:37

De Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su (78), in Nederland vooral bekend van de populaire Netflix-serie 'Squid Game', moet in februari voor de rechter komen, meldt Associated Press. Vorige week werd al bekend dat de acteur is aangeklaagd wegens seksueel wangedrag.

De acteur zou in 2017 een vrouw onzedelijk hebben betast. Het vermeende slachtoffer had in 2021 al een aanklacht ingediend, maar de politie sloot de zaak in april van dit jaar. Later werd het onderzoek op verzoek van het slachtoffer hervat. De acteur zou de beschuldigingen tijdens het onderzoek hebben ontkend, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap eerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonardo DiCaprio mogelijk in nieuw seizoen Squid Game

De openbaar aanklager kon donderdag geen details over de zaak bevestigen. Nadat het nieuws over de aanklacht bekend was geworden, werd een reclame voor de overheid met de acteur geschrapt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Squid Game komt er (maar nog wel even geduld)

O Yeong-su won begin dit jaar als eerste Zuid-Koreaan een Golden Globe voor beste bijrol in een tv-serie. Hij was te zien als de oudste deelnemer van de serie over een groep volwassenen die dodelijke kinderspellen moet spelen om geld te verdienen. Voor die rol werd hij ook genomineerd voor een Emmy.

Squid Game was een regelrechte Netflix-hit. Een kijkje achter de schermen: 

Rob Goossens over Squid Game: 'Heel bizar maar toch realistisch'

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!