Hardwell Beeld © ANP

Hardwell 'extra zenuwachtig' voor eerste Nederlandse show sinds sabbatical

3 december 2022 07:00

Hardwell (34) heeft veel meer energie voor zijn optredens dan dat hij voor zijn sabbatical van bijna vier jaar had. "Ik kijk veel meer uit naar de shows dan voorheen", vertelt de dj in gesprek met ANP. Zaterdag geeft Robbert van de Corput, zoals Hardwell echt heet, zijn eerste grote show in Nederland sinds jaren. Hij staat dan met zijn Rebels Never Die-tour in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De wereldtour van Hardwell begint in Miami en is al even bezig. Normaal gesproken trapt Robbert zijn tour af in Amsterdam. Ditmaal pakt de dj uit Breda dat anders aan. "Dat is misschien heel raar om te begrijpen maar Amsterdam is altijd de show waar ik extra zenuwachtig voor ben omdat er allemaal familie en vrienden komen kijken", legt hij uit. Daarom heeft hij gezegd: "Zet hem maar wat later."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hardwell deelt releasedatum én sneakpeek van nieuw album

De ouders van Hardwell, zijn oma en zijn hechte vriendengroep en zelfs hun ouders zijn allemaal van de partij bij zijn show in Nederland. "Het blijft altijd extra spannend", zegt de muzikant daarover. Voor Hardwell blijft Nederland 'speciaal'. "Nederland is het land waar ik mijn vlieguren heb gemaakt, om de dj te worden die ik nu ben. Ik vind niet dat je dat ooit mag vergeten."

Morgen zie je in RTL Boulevard een uitgebreid interview met de dj.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hardwell heeft na langdurige break 'meer energie dan ooit'

Het repertoire dat Hardwell ten gehore brengt tijdens zijn shows is 'het meest persoonlijke' dat hij ooit heeft gemaakt. "Dat is zo'n clichéquote voor artiesten die hun album proberen te verkopen", zegt hij lachend. "Maar het is wel echt waar." \

De dj geeft te kennen in het verleden vaak concessies te hebben gedaan. "Ik wilde graag muziek maken die goed zou werken voor het publiek", legt hij uit. "Dit album heb ik gemaakt met het idee van: als ik zelf een dance album zou luisteren, hoe zou dat dan klinken? Nou, dat is Rebels Never Die."

Dat album noemt de dj 'de kers op de taart'. "Ik ben een andere richting op gegaan tijdens mijn sabbatical en heb mezelf ontwikkeld op muzikaal gebied", aldus Robbert. "Elke keer als ik de show zie word ik wel heel erg blij. Ik ben benieuwd hoe het Nederlands publiek daar op zal reageren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hardwell neemt 84-jarige oma mee naar Tomorrowland

Hardwell maakte in augustus 2018 bekend voor onbepaalde tijd een pauze te nemen omdat hij ten onder dreigde te gaan aan de werkdruk. Waar hij voorheen merkte dat hij moeite had om nog te genieten van zijn shows, is dat nu wel anders. Wat daaraan bijdraagt, is dat hij veel minder optredens doet. "Ik doe nu 30 à 40 shows per jaar, waar het voorheen wel tot de 180 of zelfs 200 shows ging. Toen ik mijn comeback maakte, hebben we daar heel duidelijke afspraken over gemaakt."

De tijd die hij overhoudt, gebruikt hij om nieuwe muziek te maken. "Nu kan ik op mijn gemak meer experimenteren in de studio. Dat pakt muzikaal voor mij ook veel beter uit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

David Guetta snapt de keuze van DJ Hardwell

Tussen zijn optredens door deelt de dj zijn ervaringen met 'jongens die ook graag dj willen worden'. "Ik ben geen mental coach of zo, maar ik vertel gewoon wat mijn red flags zijn. Dit is ook een onderdeel van dit werk."

In 2023 kunnen fans van Hardwell geen nieuw album of nieuwe wereldtour verwachten, maar de artiest gaat wel 'lekker veel muziek maken'. "Ik zal weer wat meer de festivals gaan doen en meer optredens in Nederland."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!