Sinterklaasjournaal Beeld © NTR/screenshot Sinterklaasjournaal 3 december

Sint spot met vliegtuig-ophef in laatste Sinterklaasjournaal

3 december 2022 18:23

Het laatste Sinterklaasjournaal van het jaar zit erop. Sinterklaas sluit het af met een grapje over de eerder ontstane ophef over zijn stoomboot en vliegtuig.

De Sint nodigt presentatrice Dieuwertje Blok in het allerlaatste Sinterklaasjournaal van 2022 om naar het Grote Pietenhuis te komen. Wel adviseert hij haar met de auto te komen, 'want stoomboten en vliegtuigen geven alleen maar problemen’.

In eerdere afleveringen van het NTR-programma was te zien dat Sinterklaas en zijn pieten met het vliegtuig naar Nederland moesten komen nadat de stoomboot was gezonken. De boot op de bodem van de zee zorgde voor verdrietige kijkers en de aankomst per privéjet kreeg kritiek vanwege het klimaatprobleem. De NTR liet na de zinkende boot weten dat het goed zou komen en zei ook dat het vliegtuig van de Sint 'geen druppel kerosine' gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

In de ontknoping van het Sinterklaasjournaal was zaterdag ook te zien dat het Grote Boek is teruggevonden in een zak met paardenspullen van de Paardenpiet. Kinderen hoeven zich dus geen zorgen te maken over een Pakjesavond zonder cadeautjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sinterklaas krijgt veel kritiek na reis met privéjet: 'Geen klimaatpaus'

De afleveringen van het Sinterklaasjournaal werden, zoals gebruikelijk, vooral in de week van de intocht veel bekeken op NPO 3. Toen zaten dagelijks meer dan een miljoen mensen voor de televisie. De afgelopen week trok het programma gemiddeld ruim 730.000 kijkers.

Het Sinterklaasjournaal kun je hier terugkijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dieuwertje Blok nog lang niet klaar met Sinterklaasjournaal: 'Elke dag is weer spannend'

Luuk Ikink verstoorde bijna de opnames van het Sinterklaasjournaal: 

Luuk Ikink verstoorde bíjna opnames Sinterklaasjournaal

01:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!