Top 2000 Beeld © ANP

De Dijk vlak voor stoppen band verrast met Top 2000 Award

15 december 2022 12:48

De Dijk is de vijfde winnaar van de Top 2000 Award. De Amsterdamse band, die komend weekend voor de allerlaatste keer optreedt, ziet dit jaar alle noteringen stijgen en dat is voor NPO Radio 2 reden om de groep extra te belonen. Dat meldt de zender donderdagmiddag bij bekendmaking van de gehele Top 2000.

De hoogste notering voor De Dijk is dit jaar 'Niemand In De Stad' op 155. Niet eerder stond dit nummer zo hoog in de 'lijst der lijsten'. Datzelfde geldt voor 'Dansen Op De Vulkaan', dat slechts enkele plekken lager is geëindigd op 158.

Huub van der Lubbe vindt het 'een enorme waardering' dat De Dijk dit jaar geëerd is met de Top 2000 Award. De zanger van de band is er enorm trots op, zo reageerde hij donderdag vlak na de bekendmaking op NPO Radio 2.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Dijk dankbaar voor 'warm bad' tijdens afscheidshows

In totaal staat de band vijftien keer in de Top 2000, één notering meer dan vorig jaar. 'Laat Het Vanavond Gebeuren' keert na zes jaar afwezigheid terug. 'Mijn Van Straat Geredde Roos' boekt met 423 plaatsen de grootste winst voor De Dijk en staat nu op 1496. De grootste hit van De Dijk, 'Als Ze Er Niet Is', is naar de 212e plaats gestegen. Dit nummer vervult tijdens de opening van de Top 2000, op eerste kerstdag, een prominente rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato ondanks Voice-schandaal in Top 2000, zakt wel flink

Met de Top 2000 Award zet NPO Radio 2 jaarlijks een Nederlandse artiest of band extra in de schijnwerpers. Eerdere winnaars zijn Golden Earring, DI-RECT, Danny Vera en Davina Michelle.

De Dijk maakte eerder dit jaar bekend dat er na 41 jaar een einde komt aan de groep. Zanger Huub van der Lubbe wil andere dingen gaan doen. Zondag staat de allerlaatste show op het programma in Paradiso in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goldband hoogste binnenkomer Top 2000

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!