Herman van der Zandt Beeld © Top 2000 27-12-2022 NPO

'Herman de Schermman' weer even te zien in Top 2000 a gogo

27 december 2022 23:14

Herman van der Zandt (48) heeft dinsdag weer even zijn oude bijnaam 'Herman de Schermman' waargemaakt. In de tweede aflevering van 'Top 2000 a gogo' presenteert hij feitjes over de lijst op het grote scherm in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid.

"Het is lang geleden"

"Ik durf het bijna niet te vragen, maar ik ga het toch doen: zou jij voor één keer naar dat scherm willen?" vraagt medepresentator Leo Blokhuis aan de presentator. Als het publiek enthousiast reageert, geeft de presentator toe en gaat hij voor het scherm staan. "Het is lang geleden", aldus Herman, die echter al snel het ene feitje na het andere feitje op het 'touchscreen' tovert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TikTok-hits stijgen flink in Top 2000

Herman verwierf tussen 2010 en 2015 grote populariteit onder zijn bijnaam als medepresentator en uitslagenanalist van de verkiezingsuitzendingen van de NOS. In 2016 stapte hij over naar NOS Sport.

Destijds zei Herman dat hij nooit had gedacht dat zijn presentatie als de schermman zo zou inslaan. Volgens hem 'hunkerden' mensen al maanden voor de verkiezingen naar hem. "Dat was de reden ermee te stoppen. Ik wilde niet dat het aan me ging kleven", legde hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten van Top 2000 a gogo met Herman van der Zandt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!