Jeroen van der Boom kon alles kwijt in Masked Singer-rol

31 december 2022 17:30

Wekenlang heeft Jeroen van der Boom de jury en de kijkers als de Tijger bij The Masked Singer voor de gek gehouden. De zanger en presentator, die vrijdagavond het vierde seizoen won, kon in zijn alter ego alles kwijt en zong bijvoorbeeld de ene week als Herman van Veen en later weer als Freddie Mercury. Van der Boom noemt zijn deelname aan het RTL 4-programma "een optelsom van alles wat ik heb gedaan".

"Ik zie het eigenlijk als een finale van hoogtepunten uit mijn carrière. Een verzameling van alles wat ik de afgelopen jaren op verschillende vlakken heb gedaan", zegt de zanger tegen het ANP. "Het was een van de leukste dingen die ik heb gedaan."

De ontmaskering van Van der Boom kwam vrijdag voor vele kijkers als een grote verrassing. Talloze BN’ers werden genoemd, maar uiteindelijk was Carlo Boszhard het enige jurylid dat doorhad dat Van der Boom in het kostuum zat. Loretta Schrijver, Buddy Vedder en zelfs Topper-collega en goede vriend Gerard Joling schreven een andere naam op.

Gerard Joling

Joling was stomverbaasd en zei door de shock zelfs een "traumahelikopter" nodig te hebben. Dat moment vond Van der Boom een van de hoogtepunten. "Dat was het mooiste moment voor mij", zegt hij lachend. "Iemand die je zo goed kent, die bijna familie is, die herkent je gewoon niet. Zijn blik en reactie vond ik geweldig."

Hoewel Joling volgens Van der Boom nog steeds "naar zuurstof aan het happen" is, heeft hij het zijn vriend wel vergeven dat hij heeft 'gelogen'. "We vieren vanavond samen oud en nieuw op Curaçao."

Musical

Naast verbaasde reacties, zien veel kijkers Van der Boom na de rol van Tijger ook wel in een musical staan. Die ambitie heeft de zanger zelf absoluut niet. "En daar heb ik ook helemaal de tijd niet voor."

Muziek, optreden, de Toppers, televisieprogramma's presenteren die bij hem passen en zijn gezin geeft Van der Boom als voorbeelden van hoe hij zijn tijd wel wil besteden. "The Masked Singer was de beste manier om het jaar te beginnen. Ik wil in 2023 alleen maar dingen doen die ik echt wil doen en dit paste daar heel goed bij."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!