Lenny Kuhr Beeld © ANP

AVROTROS knipt Lenny Kuhr uit songfestivalconcert: 'Respectloos'

5 januari 2023 07:57

Lenny Kuhr (72), een van de vijf Nederlandse deelnemers die ooit het Eurovisie Songfestival won, is boos dat zij uit de registratie van 'Het Grote Songfestivalfeest' is geknipt. Dat laat zij donderdag weten op Twitter.

"Er uit gemonteerd zonder kennisgeving"

Tijdens het Grote Songfestivalfeest, dat half november in de Ziggo Dome plaatsvond, traden tientallen acts op die ooit op het Eurovisie Songfestival te zien waren. Ook Lenny was aanwezig en zong het nummer De Troubadour, waarmee zij in 1969 de hoofdprijs op het liedjesfestijn in de wacht sleepte.

"In de Ziggo ging het dak eraf bij De Troubadour, maar in de uitzending van vanavond was ik niet terug te vinden", schrijft Lenny. "Er uit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos." In de line-up van de uitzending wordt nog wel gesproken over 'vijftien winnaars' van het songfestival die te zien zouden zijn. In de promotie van het concert werd Lenny als een van deze vijftien winnaars genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verzorgingstehuizen krijgen optreden van 'troubadour' Lenny Kuhr

Op Twitter krijgt zij veel bijval. AVROTROS, die de uitzending verzorgde, is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar. Lenny had recent nog een grote hit met De Admiraal, de hommage aan Louis van Gaal die zij maakte voor het programma Even Tot Hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!