Marieke Elsinga Beeld © ANP

Dit zijn de genomineerden voor de eerste genderneutrale Gouden RadioRing

19 januari 2023 20:19

Marieke Elsinga, Bart Arens en Rob van Someren zijn drie van de genomineerden die kans maken op de RadioRing voor Beste Presentator. Ook Tim Op Het Broek, Iris Enthoven en Emmely de Wilt zijn in de race voor de prijs. Dat maakt organisator AVROTROS donderdagavond bekend.

Het is voor het eerst bij de uitreiking van de RadioRing dat er geen onderscheid meer gemaakt wordt tussen de beste mannelijke en vrouwelijke presentator. Marieke sprak hier eerder haar zorgen uit, omdat er volgens haar hierdoor veel minder vrouwen genomineerd zouden worden.

De genomineerden voor het beste radioprogramma, ook wel de Gouden RadioRing genoemd, zijn Aan De Slag! (NPO Radio 2/AVROTROS), Adres Onbekend (NPO Radio 5/KRO-NCRV), KINKSTART (KINK), Somertijd (Radio 10) en Spijkers met Koppen (NPO Radio 2/BNNVARA).

De podcasts Brokko met Korthom & Lotte, De Cor Potcast, F1 Aan Tafel, FCA Daily: Alles over voetbal en Vrouwmibo maken kans om de RadioRing Beste Podcast te winnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga geen voorstander van genderneutrale Gouden RadioRing

De stembussen voor de tweede stemronde zijn geopend. Stemmen kan tot en met donderdag om 12.00 uur. De winnaars worden donderdag bekendgemaakt tijdens de RadioRing-uitreiking.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!