Lize Korpershoek Maxime Meiland Beeld © ANP

Lize Korpershoek reageert op kritiek op column over haar abortus

22 januari 2023 17:02

Lize Korpershoek (37) laat zich uit over de kritiek die ze krijgt op haar column over haar abortus. Voor 'Flair' schreef de presentatrice en documentairemaker openhartig over haar abortus in 2012, maar dat schiet sommige mensen op sociale media, onder wie Maxime Meiland (27), in het verkeerde keelgat.

"Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient), hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!", reageert Lize, die een relatie heeft met presentator Tim Hofman, zondag op social media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lize Korpershoek deelt abortusverhaal: 'Nog niet klaar voor jou'

Onder de critici, bevindt zich onder anderen Yvonne Coldeweijer. Zij vindt dat Lize spreekt over een abortus alsof het een 'modeverschijnsel' is. "Wat je doet met je eigen lichaam moet je zelf maar weten, maar erover praten alsof abortus iets is wat je bij de Wehkamp bestelt maar terugstuurt omdat het ff niet uitkomt, vind ik echt toondoof", aldus Yvonne.

Maxime Meiland noemt de column 'truttigheid ten top'. "Het is geen pop", voegt ze toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lize Korpershoek over haar relatie: 'Seks wordt een probleem'

In de column vertelt Lize onder meer over het enige familielid dat haar steunde, de veroordelende reacties, de bedenktijd voor een abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich meebracht. "Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. 'Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet'", schreef ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!