Stefano Keizers Charles Groenhuijsen Carrie ten Napel Op1 Beeld © NPO/screenshot Op1 25 januari

Stefano Keizers ontregelt uitzending Op1: 'Wil je gaan zitten?'

26 januari 2023 00:08

Gover Meit (35) wil meer zijn dan alleen Stefano Keizers. De cabaretier laat daarom binnenkort zijn alter ego vallen. "Ik weet niet of ik ooit van het stigma Stefano Keizers af kom, maar ik wil mijzelf als artiest een schop onder mijn reet geven en weer iets anders proberen", vertelt hij woensdagavond in 'Op1', waarin hij plotseling besluit op te staan van zijn stoel.

"Ik wil mezelf een staande ovatie geven"

"Ik voel dat ik langzamerhand verander in een cabaretier die elke twee jaar een andere voorstelling maakt en in een soort keurslijf terecht kom", legt Gover, die vorig jaar ook al aankondigde afscheid te doen van zijn alter ego, uit. Volgens hem verschilt Gover niet van Stefano. "Stefano Keizers is alleen een artiestennaam geweest, maar wel eentje die meer geworden is dan ik had gedacht."

Als Stefano zit Govert aan zijn 'zakelijke plafond', zo vervolgt hij. Omdat hij zo experimenteel is, trekt hij geen volle zalen. Daarom wil hij op zoek naar andere dingen. "Aan de naam Stefano Keizers hangt een stigma vast dat ik een lollige man ben en dat ik altijd maar op zoek ben naar een grap. Ik wil eigenlijk ook de serieuze kant van het leven gaan belichten. Ik wil ook gaan acteren en wil ook zeker veel meer concepten gaan maken, ook in het theater maar niet als een onemanshow."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers 'stapt over principes heen' met deelname LOL

Die stap maakt Govert wel 'verschrikkelijk bang', zo geeft hij toe. "Maar ik wil niet in een sleur geraken, artistiek gezien. Ik zie mezelf in eerste instantie als een kunstenaar, iemand die concepten ontwikkeld. Voor mij is het leven niet genoeg als ik alleen dat ene zou doen."

Govert ontregelt de uitzending enigszins door tijdens een groot deel van het interview te gaan staan, dit tot ongenoegen van presentatrice Carrie ten Napel. De cabaretier doet dat omdat hij naar eigen zeggen 'het een beetje zat is dat er zo veel televisie wordt gemaakt met mensen die alleen maar zitten en praten' en altijd de 'drang heeft om de originaliteit te zoeken'. "Dit vindt men altijd heel vervelend als ik iets onvoorspelbaars doe, zodat mogelijk besloten wordt: bel hem maar niet meer, want hij staat weleens op aan een tafel."

"Je plakt jezelf toch niet vast zometeen?", grapt presentator Charles Groenhuijsen. Govert legt uit dat hij graag opvalt, om mensen te laten zien dat het leven maakbaar is. "Blijf je nou echt de hele tijd staan?", vraagt Carrie ondanks zijn uitleg licht geërgerd. "Is dat vervelend?", vraagt Stefano. "Ja, ik zou toch weer gaan zitten. Of vond jij het fijn?", vraagt ze aan collega Charles Groenhuijsen. "Het maakt mij niet uit", reageert hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bilal Wahib, S10 en Stefano Keizers doen mee aan Lingo-special

"Ik wil mezelf eigenlijk ook wel een keertje een staande ovatie geven", vervolgt Govert. "Omdat ik eigenlijk vind dat wat ik de afgelopen jaren heb gedaan, dat dat echt geweldig is. Dat klinkt heel arrogant, maar ik vind mezelf juist totaal niet geweldig. Ik vind mezelf allesbehalve een genie. Ik vind het bijzonder hoeveel er heeft kunnen gebeuren in de zeven jaar dat ik Stefano Keizers ben geweest. Daar wil ik aan het einde van die rit ook even bij stilstaan." 

Carrie kan het niet langer onderdrukken en vraagt op vriendelijke doch dringende wijze: "Wil je gaan zitten voor mij? Dat praat zo veel lekkerder." 

Op1 zie je elke werkdag rond 22.30 uur 20.30 uur op NPO 1. Je kijkt de aflevering met Govert 'Stefano Keizers' Meit hier terug

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stefano Keizers neemt afscheid van naam alter ego: 'Behoefte aan iets anders'

Goverts staande ovatie aan zichzelf is niets in vergelijking met zijn verschijning op de rode loper van The Roast vorig jaar: 

Flute of Flop: Stefano Keizers shockeert op rode loper The Roast

04:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!