Michael Jackson Beeld © ANP

Neef gaat Michael Jackson spelen in nieuwe biografiefilm: 'Voel me vereerd'

30 januari 2023 18:37

Jaafar Jackson (26), de zoon van zanger Jermaine Jackson (68), gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe biografiefilm over het leven van zijn oom Michael Jackson. Dat meldt 'Deadline' maandag. Jaafar staat al sinds zijn twaalfde als zanger op het podium.

"Ik voel me vereerd om mijn oom Michaels verhaal tot leven te brengen. Aan alle fans ter wereld, ik zie jullie snel", schrijft Jafaar op Instagram bij een foto waarop hij de iconische pose van zijn oom aanneemt. 

Regisseur Antoine Fuqua ontwikkelt het filmproject op dit moment met producent Graham King, die eerder het met Oscars bekroonde Bohemian Rhapsody maakte, over Queen-zanger Freddie Mercury. Het scenario wordt geschreven door John Logan, de man achter de scripts van Gladiator en The Aviator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe tattoo Travis Barker belachelijk gemaakt: 'Lijkt op Michael Jackson'

Volgens productiehuis Lionsgate zal de film 'alle aspecten van het leven van Jackson belichten', maar meer details zijn nog niet gegeven. Het is niet duidelijk hoe en of de talloze controverses rond Michael aan bod zullen komen. Zo is de zanger vaak geassocieerd met mogelijk seksueel wangedrag jegens kinderen, een beschuldiging die eerder onderwerp was van de veelbesproken HBO-documentaire Leaving Neverland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur Antoine Fuqua werkt aan film over Michael Jackson

Michael brak door als kindsterretje met The Jackson 5, waarin ook zijn broer Jermaine meezong. Later werd hij solo de grootste popster ter wereld. Hij won onder meer dertien Grammy Awards. In 2009 overleed hij, op 50-jarige leeftijd, aan een hartstilstand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry neemt ontslagen beveiliger van Michael Jackson aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!