Sarina Wiegman Beeld © ANP

Sarina Wiegman uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van 2022

30 januari 2023 18:39

Sarina Wiegman (53), de bondscoach van de Engelse voetbalsters die de Europese titel veroverden in 2022, is uitgeroepen tot de Sportpersoonlijkheid van het Jaar. De voormalig bondscoach van de 'Leeuwinnen' is de opvolgster van oud-zwemster Femke Heemskerk (35) die de prijs van de Nederlandse Sport Pers (NSP) vorig jaar kreeg.

Sarina kreeg de prijs toegekend op een bijeenkomst van de Nederlandse Sport Pers (NSP), voor 'zowel het behalen van de titel met het Engelse elftal op het EK voetbal voor vrouwen als voor haar soepele en voorbeeldige omgang als coach met de media'. Sarina kon door haar drukke voorbereiding met de Engelse voetbalsters de prijs niet ontvangst nemen tijdens de bijeenkomst van de NSP. Ze kreeg die aan de vooravond van de uitreikingen op een naar haar vernoemd Johan Cruyff Court in haar woonplaats Monster.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voetbalcoach Sarina Wiegman is fashion influencer op EK door goedkope outfit

De NSP-prijs ging eerder naar Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017), Robin van Persie (2018), Estavana Polman (2019) en de turnsters die zich als collectief uitspraken over het misbruik in hun sport (2020).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!