Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin gaat verder met film Rust ondanks rechtszaak

15 februari 2023 09:41

Alec Baldwin (64) keert terug naar zijn rol als acteur en producer bij de film 'Rust', waar een dodelijk schietincident plaatsvond waarvoor hij wordt aangeklaagd. De productie werd na het incident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins omkwam in 2021 stopgezet, maar wordt in de lente weer opgepakt volgens een bericht van 'E! News'.

"Alles wat ik doe voor deze film zal gewijd zijn aan het eren van Halyna's nalatenschap en haar trots maken"

"Ook al is het bitterzoet, ik ben dankbaar dat een briljant en toegewijd nieuw productieteam dat zich bij de voormalige cast en crew voegt, zich inzet om te voltooien wat Halyna en ik zijn begonnen", zei regisseur Joel Souza in een verklaring. "Alles wat ik doe voor deze film zal gewijd zijn aan het eren van Halyna's nalatenschap en haar trots maken. Het is een voorrecht om dit namens haar mogelijk te maken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaten Alec Baldwin: 'Aanklagers hebben een fundamentele juridische fout begaan'

Baldwin werd eind januari formeel aangeklaagd voor dood door schuld. Een wapenwet waar de aanklager op toetste, zou volgens de advocaten van Baldwin echter nog niet bestaan hebben ten tijde van de dodelijke schietpartij op de set van de film Rust in oktober 2021. Zij vragen de aanklager daarom de aanklacht over het overtreden van deze wapenwet te verwerpen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Familie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin en producers Rust aan

'Vervolging Alec Baldwin slaat in VS in als een bom'

05:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!