I Am Legend Beeld © Warner Bros.

Net bevestigd: film I Am Legend krijgt een vervolg met Will Smith

16 februari 2023 15:35

Er wordt inderdaad gewerkt aan een vervolg op de film 'I Am Legend' uit 2007. Dat bevestigde producent Akiva Goldsman (60) in gesprek met entertainmentwebsite 'Deadline'. Volgens de producent zal de film zich enkele decennia na het verhaal van de originele film afspelen. Michael B. Jordan (36) en Will Smith (54) zullen in de sequel te zien zijn.

"We gaan verder met het alternatieve einde, in tegenstelling tot het einde dat in de originele film te zien was"

De originele film uit 2007 speelt zich af in een apocalyptisch New York. In de film is een groot deel van de mensheid uitgeroeid door een virus, terwijl anderen door het virus in monsters zijn veranderd. Will Smith speelt daarin wetenschapper Robert Neville die een tegengif wil ontwikkelt, terwijl hij uit handen van de monsters probeert te blijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith deelt hilarische fout uit Bad Boys-film

Dat het personage van Will terugkeert is opmerkelijk, aangezien zijn karakter doodgaat aan het einde van de eerste film. De producent geeft daar in het interview met Deadline een verklaring voor. "We gaan verder met het alternatieve einde, in tegenstelling tot het einde dat in de originele film te zien was." Ook belooft de producent dat I Am Legend 2 trouwer zal zijn aan de tekst van het boek van Richard Matheson, waar de eerste film op gebaseerd is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Academy: 'Reactie na Oscar-klap Will Smith was ontoereikend'