Danny de Munk Beeld © ANP

Danny de Munk en aangeefster onder ede gehoord

16 maart 2023 03:30

Danny de Munk (53) meldt zich donderdag weer bij de rechtbank in Amsterdam. Ondanks dat de zanger wegens onvoldoende bewijs niet zal worden vervolgd voor verkrachting, vindt er een getuigenverhoor plaats van de vrouw die aangifte tegen hem deed. Ook Danny zelf zal worden gehoord. De zitting is achter gesloten deuren.

Het vermeende slachtoffer beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht door Danny tijdens een samenwerking bij de musical Ciske de Rat en deed daar vorig jaar aangifte van. Danny zegt wel te hebben gezoend met de vrouw, maar ontkent de beschuldigingen van verkrachting. Hij sprak van een valse aangifte en deed een tegenaangifte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Getuigenverhoor Danny de Munk en aangeefster toch niet openbaar

In november werd bekend dat Danny niet zal worden vervolgd omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Hij besloot desondanks de zaak die hij had aangespannen om het vermeende slachtoffer in het openbaar te horen wel door te zetten. De rechter keurde het verzoek van de zanger goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stage Entertainment staakt onderzoek naar wangedrag Danny de Munk

Vorige week werd duidelijk dat Stage Entertainment niet verder gaat met het onderzoek naar Danny. Er was volgens de musicalproducent geen reden om verdere stappen te ondernemen na de eerdere seponering door het Openbaar Ministerie.

Danny verscheen onlangs voor het eerst sinds de roerige periode op tv: 

Danny de Munk emotioneel bij terugkeer op tv: 'Soms zit het tegen'

00:27
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Aanklaagster Danny de Munk 'strijdlustig' naar openbaar verhoor

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!