Trevor Noah Beeld © ANP

Trevor Noah ontvangt Erasmusprijs van koning Willem-Alexander

16 maart 2023 10:33

De Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah (39) krijgt dit najaar de Erasmusprijs. Volgens de jury van de Nederlandse Stichting Praemium Erasmianum handelt Noah 'met zijn enorme talent voor spottende, talige en verbindende politieke humor in Erasmiaanse geest' en draagt hij daarmee bij aan het thema 'Lof der Zotheid' naar het beroemdste boek van Erasmus.

De prijs van 150.000 euro gaat jaarlijks naar iets of iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen en de kunsten in Europa en daarbuiten. De prijs wordt uitgereikt door koning Willem-Alexander, regent van de stichting.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trevor Noah grapt over prins Harry's bevroren penis tijdens Grammy-show: 'Ouch!'

Noah is naast komiek ook televisiepresentator, politiek commentator, filantroop en auteur. In december nam hij afscheid van het Amerikaanse tv-programma The Daily Show, waar hij zeven jaar lang de host van was. In februari presenteerde Noah voor de derde keer de uitreiking van de Grammy Awards.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dua Lipa ontkent relatie met Trevor Noah: 'Heerlijk vrijgezel'

De Stichting Praemium Erasmianum organiseert dit jaar voor haar 65-jarige bestaan een activiteitenprogramma rond Noah en 'Lof der Zotheid'. Eerder wonnen onder meer de Israëlische auteur David Grossman, de Britse kunstenaar Grayson Perry, de Amerikaanse politicus John Adams en de online-encyclopedie Wikipedia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!