Margje Fikse Beeld © ANP

EO kondigt lunchtalkshow 'met zo min mogelijk BN'ers' aan

16 maart 2023 10:51

Nederland krijgt vanaf volgende maand een nieuwe talkshow voorgeschoteld. De EO maakt vanaf 3 april op NPO 1 het liveprogramma 'Dit is de Middag' met Margje Fikse (47) en Hans van der Steeg. Zij bespreken hierin elke maandag en woensdag rond het middaguur actuele onderwerpen met gasten achter het nieuws, kondigt de omroep aan.

"De mensen waar vaak over wordt gepraat aan de talkshowtafels, maar die daar zelf niet vaak te zien of te horen zijn"

Kijkers hoeven geen bekende gezichten te verwachten in de show. Volgens Margje kijken de programmamakers 'met een praktische en nuchtere blik' naar de invloed van grote, actuele ontwikkelingen op het dagelijks leven. "Met zo min mogelijk politici, opiniemakers, vertegenwoordigers van instanties en BN'ers in de uitzendingen, maar juist de persoonlijke verhalen over maatschappelijke ontwikkelingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Margje Fikse en Kefah Allush keren voor EO terug bij Op1

"Denk aan een groenteboer, marktkoopman, een leraar of een horecaondernemer", vervolgt Margje. "De mensen waar vaak over wordt gepraat aan de talkshowtafels, maar die daar zelf niet vaak te zien of te horen zijn. Zo willen we laten zien hoe nieuws en actualiteiten iedereen raken."

Margje presenteert het programma vanuit de studio en Hans gaat het land in om het nieuws ergens aan de keukentafel te bespreken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!