Koningin Máxima Beeld © ANP

Peter van der Vorst blij met 'kostbare' Videoland-serie Máxima: 'Is het geld waard'

16 maart 2023 13:28

Het onderwerp van de nieuwe Videoland-serie 'Máxima' ligt RTL's Content Directeur Peter van der Vorst (51) nauw aan het hart. Toch denkt de voormalige royaltywatcher dat elke andere programmadirecteur ook volmondig ja had gezegd tegen een serie als deze, vertelt hij donderdag tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers van de serie in Amsterdam.

"Iedereen bij ons was enthousiast over deze serie. En ik beslis dat natuurlijk ook niet in mijn eentje. Het is ook een heel kostbare serie voor Videoland", zegt Peter. "Maar als er een verhaal is dat je als Nederlandse streamingsdienst wil vertellen, dan is dat het verhaal van Willem-Alexander en Máxima. Dus daar was geen enkele twijfel over." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteurs spelen Willem-Alexander en Máxima in Videoland-serie

Peter maakte zelf een deel van de periode tot de verloving van dicht bij Willem-Alexander en Máxima mee. "Ik heb in de aanloop naar het huwelijk een docu-serie gemaakt, die heette Willem-Alexander en Máxima The Love Story, en het ís ook een liefdesverhaal zoals er in het openbaar maar weinig zijn in Nederland", aldus Peter. "Ik ben er op veel momenten ook bij geweest. Of het nou in New York was waar hij refereerde aan de brief van Videla, de aankondiging van de verloving of het huwelijk. Het is wel heel grappig om dan nu in deze rol deze serie aan te kunnen kondigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nu al buitenlandse interesse voor Videoland-serie Máxima

De zesdelige serie Máxima, die vanaf 2024 te zien zal zijn, is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten dat in november 2021 verscheen. De hoofdrollen worden gespeeld door de Argentijnse Delfina Chaves als Máxima en Martijn Lakemeier als Willem-Alexander. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, in New York gaat werken, Willem-Alexander ontmoet en uiteindelijk naar Nederland vertrekt voor de verloving.

Hoewel Peter meermaals benadrukt dat Máxima de duurste productie van Videoland tot nu toe is, wil hij geen bedragen noemen. "Dat doen we nooit, maar het zijn hoge bedragen per aflevering. Dat zit hem vooral in de locaties. Je gaat naar Argentinië, naar New York, het is kostbaar. Maar dat vinden we niet erg, deze serie is dat waard", besluit hij.

We kunnen vast een sneakpeek van Delfina als Máxima delen: 

De eerste beelden van Delfina Chaves als Máxima in Videoland-serie

00:46