Lance Reddick Beeld © ANP

Vierde John Wick-film opgedragen aan overleden Lance Reddick

18 maart 2023 08:29

Het vierde deel van de filmreeks 'John Wick' wordt opgedragen aan de vrijdag overleden acteur Lance Reddick. Dat laten hoofdrolspeler Keanu Reeves (58) en regisseur Chad Stahelski (54) weten in een gezamenlijke verklaring aan Amerikaanse media.

"Hij was de perfecte professional en een plezier om mee te werken"

De 60-jarige  Lance Reddick is te zien in alle John Wick-films als hotelconciërge Charon. Of het vierde deel, dat vanaf volgende week in de bioscopen draait, zal worden voorzien van een boodschap dat de film aan de acteur wordt opgedragen is niet duidelijk.

Keanu en Chad zeggen 'diep bedroefd en gebroken' te zijn door het nieuws van het overlijden van hun goede vriend en collega. "Hij was de perfecte professional en een plezier om mee te werken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prequelserie John Wick verschijnt in 2023 op Prime Video

De Nederlandse game-ontwikkelaar Guerrilla Games heeft zaterdag ook bedroefd gereageerd op het overlijden van Lance. De Amsterdamse studio heeft de afgelopen jaren veel samengewerkt met de Amerikaanse acteur die in de bekende gamereeks Horizon de stem in van het personage Sylens jaren aan inspreekt.

Guerrilla Games bedankt de acteur in een verklaring op Twitter dat hij zijn 'oneindige talent en wijsheid' met het bedrijf heeft gedeeld. Ook schrijft de studio dat Reddick 'grote impact' heeft gehad. 'Het was een enorme eer om met je te mogen werken. We zullen je ongelooflijk missen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Wire-acteur Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

Lance overleed aan een natuurlijke doodsoorzaak. Hij was ook bekend van tv-series als The Wire, Fringe, Oz en Lost.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!