Ook bij tv-programma The Voice was sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Beeld © ANP

Slachtoffers The Voice staan open voor gesprek met RTL-directie

30 maart 2023 12:49

De directie van RTL wil met slachtoffers van wangedrag bij 'The Voice of Holland' in gesprek na het rapport van het externe onderzoek bij het RTL 4-programma. Er is al contact opgenomen met advocaat Sébas Diekstra, laat hij weten aan het ANP. RTL bevestigt dat.

Advocatenkantoor Van Doorne deed in opdracht van producent ITV onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de talentenjacht, na een uitzending van het YouTube-programma BOOS van januari 2022. In het woensdag gedeelde rapport meldt het kantoor dat er meerdere gevallen van 'ongepast gedrag' hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks lijkt te zijn gedaan met de meldingen bij leidinggevenden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL wil 'stevig gesprek' met ITV: 'Verschrikkelijk'

RTL kiest er vanwege de lopende onderzoeken de afgelopen maanden voor om niet zelf slachtoffers te benaderen. "Op dit moment staan wij daarom zeker open voor gesprekken met de melders, maar uiteraard alleen als de melders daar zelf behoefte aan hebben", laat een woordvoerder van RTL weten.

Inmiddels is via Diekstra contact opgenomen. De advocaat laat weten het gesprek aan te willen gaan met de directie. Een aantal van zijn cliënten hebben al aangegeven daarvoor open te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariëtte Hamer haalt hard uit naar John de Mol: 'John, het was niet op orde'

De advocaat van de slachtoffers van The Voice of Holland liet zich onlangs in RTL Boulevard uit over het lange wachten op het rappot van ITV: 

Advocaat van slachtoffers TVOH: 'Ze kunnen niet verder'

01:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sébas Diekstra teleurgesteld in onderzoeksrapport The voice of Holland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!