Loreen Beeld © ANP

Voor het eerst vier songfestivalhits in top 10 Britse hitlijst

20 mei 2023 12:10

Vier liedjes van het Eurovisiesongfestival staan deze week in de top 10 van de Britse singlelijst. Volgens de Official Chart Company is het voor het eerst dat zoveel nummers van het evenement tegelijkertijd zo hoog scoren.

De hoogste notering, de tweede plaats, is voor de Zweedse winnares Loreen met Tattoo. De Finse zanger Käärijä, die vorige week met het nummer Cha Cha Cha tweede werd tijdens het songfestival in Liverpool, staat op de zesde plek. I Wrote A Song van de Britse Mae Muller en Queen Of Kings van Alessandra uit Noorwegen vullen respectievelijk de negende en tiende plaats.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Loreen gehuldigd in Stockholm: 'Ik ga het vieren'

De enige andere keer dat meerdere nummers tegelijkertijd in de top 10 van de Britse charts stonden was in 1982. Toen stond de Duitse act Nicole bovenaan met A Little Peace en scoorde de Britse Bardo een tweede plek met One Step Further.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard heeft dé oplossing voor succesvol songfestival in 2024

In de top 10 van de Nederlandse Single Top 100 staat alleen Loreen. De Zweedse voert deze week de hitlijst aan. Alessandra staat op de twaalfde plaats en Käärijä volgt een plekje lager. Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper, dat afviel in de eerste halve finale, staat net als vorige week, op de 42e plaats met Burning Daylight.

Als ABBA in 1974 tijdens het Eurovisiesongfestival het liedje Waterloo zingt, wordt de wereld opslag verliefd op de Zweedse band. Zo ook de Nederlandse Gert van der Graaf. Alleen loopt het bij hem een beetje uit de hand. Het verhaal van zijn obsessie en het jarenlang stalken is te zien in de nieuwe documentaire Take A Chance, waar de maker ons meer over vertelt.

Nederlandse ABBA-stalker doet zijn verhaal in docu: 'Ik mis haar vreselijk'

01:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!