Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad en Benny Andersson van ABBA Beeld © ANP

Björn Ulvaeus 'gaat nadenken' over rol ABBA in songfestival 2024

22 mei 2023 15:43

Björn Ulvaeus (78) hoopt dat ABBA volgend jaar een rol krijgt tijdens het Eurovisiesongfestival in Zweden. Het is dan precies vijftig jaar geleden dat de Zweedse groep de liedjeswedstrijd won met Waterloo. "ABBA en het songfestival horen bij elkaar en volgend jaar al helemaal. Hoe we het gaan doen? We hebben nog geen idee. We gaan daar nu pas over nadenken", zegt Björn tegen het 'AD'.

"Ik ben vooral heel blij dat we dit volgend jaar kunnen vieren, het voelt onwerkelijk dat het al vijftig jaar geleden is"

Het songfestival wordt in 2024 in Zweden gehouden omdat zangeres Loreen zaterdag de winst voor haar thuisland binnensleepte. Björn Ulvaeus vindt in ieder geval dat er iets moet gebeuren. "Het zal geen heruitgave worden, dat vinden we heel erg saai. We moeten vindingrijker zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA komt niet samen voor reünie tijdens Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden

Optreden zit er niet in, benadrukt Björn, tenzij het om de hologrammen gaat van het kwartet. "Daar zullen we ook over nadenken. Ik ben vooral heel blij dat we dit volgend jaar kunnen vieren, het voelt onwerkelijk dat het al vijftig jaar geleden is."

Vorige week zei een woordvoerder van ABBA tegen de Zweedse SVT dat er in ieder geval geen plannen voor een reünie zijn van de groep. De zegsvrouw noemde het 'wishful thinking' van fans. De winst van ABBA op het songfestival in 1974 betekende destijds de internationale doorbraak van de popgroep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'ABBA-hologrammen gaan op wereldtour'

Sinds mei vorig jaar zijn wel hologramconcerten van ABBA te zien in een speciale zaal in Londen. De hologrammen van Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus en Benny Andersson worden begeleid door een tienkoppige band. Bij de première kwamen de vier voor het eerst in 36 jaar weer samen in het openbaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

In de nieuwe documentaire Take A Chance doet de Nederlandse stalker van ABBA-zangeres Agnetha Fältskog zijn verhaal.

 

Nederlandse ABBA-stalker doet zijn verhaal in docu: 'Ik mis haar vreselijk'

01:59
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Björn van ABBA vindt vlak na scheiding de liefde bij 28 jaar jongere vrouw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!