De presentatrices van Koffietijd: Pernille la Lau (links), Loretta Schrijver (midden) en Quinty Trustfull (rechts). Beeld © Anneke Janssen

Koffietijd-presentatrices blikken terug op afgelopen 13 jaar

26 mei 2023 10:18

Quinty Trustfull (51) is 'bloedjenerveus' tijdens haar eerste aflevering van 'Koffietijd' in 2010, vertelt de presentatrice vrijdag in het programma. Het ochtendprogramma is deze vrijdag voor de laatste keer te zien.

"Ik voelde wel de druppeltjes zweet zo over mijn rug lopen"

De eerste aflevering is live, blikt Quinty terug, en er zijn veel mensen bij aanwezig om te kijken hoe de aflevering verloopt. "Ik voelde wel de druppeltjes zweet zo over mijn rug lopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doek valt dertien jaar na doorstart voor Koffietijd

Koffietijd is in 1994 voor het eerst op televisie, maar verdwijnt vanwege tegenvallende kijkcijfers. In 2010 mogen Quinty en Loretta Schrijver opnieuw met het programma beginnen. Aan het begin van de Koffietijd-aflevering van vrijdag wordt teruggeblikt op die eerste uitzending. "Koffietijd is 13 jaar en twee maanden op de buis", vertelt Loretta. "Het avontuur begon voor ons op 5 april 2010."

"Wij werden aan elkaar gekoppeld", zegt Quinty daarover. "Wij kenden elkaar niet." Ook Loretta herinnert zich hun eerste ontmoeting, tijdens een vergadering. Het klikte meteen, vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koffietijd-presentatrices maken zich 'vol dankbaarheid' op voor laatste week

Pernille La Lau vindt het mooi dat zij en de andere Koffietijd-presentatoren veel verhalen hebben mogen vertellen. "We hebben gesproken over mantelzorg, medische ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, sisterhood, meisjes die niet de straat op durven", blikt ook zij vrijdag terug in de laatste aflevering van het ochtendprogramma. "Dat vind ik toch wel hele mooie geweldige dingen."

"We kunnen wel aan de gang blijven, want er zijn zoveel leuke dingen", besluit de presentatrice. "Wij hebben met zijn allen ook veel geleerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loretta ziet op tegen afscheid Koffietijd: 'Wordt tastbaarder'

Eigenlijk was Koffietijd geen doorsnee televisieprogramma, vult presentatrice Loretta aan. "We waren deel van het leven overdag." De presentatoren deelden ook hun eigen 'lief en leed', stelt ze. "We deden niet maar wat, maar het was wel onszelf."

RTL maakte in november bekend dat het tv-programma zou gaan stoppen omdat het te weinig kijkers trok. Vooralsnog is er geen nieuwe show voor het tijdslot aangekondigd, maar RTL liet eerder weten naar de 'mogelijkheden' te kijken voor een eventuele vervanging.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quinty wist dat Koffietijd zou stoppen: 'Eén plus één is twee'

Koffietijd kwam voor het eerst op tv in 1994 en werd tot en met 2000 gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij. Zij werden opgevolgd door Judith de Klijn en Sybrand Niessen, maar na een jaar stopte Koffietijd vanwege tegenvallende kijkcijfers. In 2010 keerde het dagelijkse programma terug op televisie.

Luuk keek zijn ogen uit achter de schermen bij Koffietijd

01:21