Paul R. Kooij en Cees Geel in FIFA Blatter

18 mei 2016 16:09

Acteur Paul R. Kooij vertolkt de rol van Sepp Blatter in de muzikale zwarte komedie FIFA Blatter. Janke Dekker Producties kondigde woensdag eveneens aan dat de overige rollen worden gespeeld door Cees Geel, Mohammed Azaay, Peter Drost en Tina de Bruin.

Acteur Paul Kooij werd bij het grote publiek vooral bekend als buurman Boordevol in de filmversie van Ja Zuster Nee Zuster. Ook was hij te zien in talloze theaterproducties en de series De Prooi, Gooische Vrouwen, Goedenavond dames en heren en de bioscoopfilm Wiplala. In de theatervoorstelling Anne speelde hij de rol van Otto Frank.

FIFA Blatter gaat op 16 januari 2017 in première in Schouwburg Het Park in Hoorn. De aansluitende tournee wordt op 30 april 2017 afgesloten in de schouwburg van Almere. Het script is van Tom de Ket, die tevens de regie verzorgt. FIFA Blatter is een theatrale reconstructie van de corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Aan het hoofd stond jarenlang Sepp Blatter. De voorstelling laat zien wie deze man is en wat hem drijft. De komedie biedt een kijkje achter de schermen in hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!