Onderzoeksboot vernoemd naar Sir Attenborough

06 mei 2016 14:13

Het Britse schip dat wordt gebouwd voor onderzoeken in het poolgebied, krijgt de naam RRS Sir David Attenborough. Dat meldt de BBC.

De keuze voor de naam van de boot stond afgelopen weken flink in de belangstelling. Het Britse volk mocht namelijk ideeën inzenden op een website. Al snel werd de suggestie 'Boaty McBoatface' enorm populair. Iets waar minister van onderwijs en wetenschap, Jo Johnson, niet blij mee was. ''Er zijn toepasselijkere namen'', zei hij daarover.

''Het publiek heeft een aantal inspirerende en creatieve namen aangedragen. En alhoewel het een moeilijke keus was, ben ik erg blij dat onze hypermoderne onderzoeksboot wordt vernoemd naar een van de meest gewaardeerde presentatoren en wetenschappers van ons land'', aldus Johnson.

Eer

Attenborough noemt het een grote eer dat het schip zijn naam gaat dragen. ''Ik heb het voorrecht gehad om de diepste oceanen te verkennen met geweldige teams van wetenschappers. Met dit nieuwe onderzoeksschip zullen ze in staat zijn om verder te gaan en meer te ontdekken dan ooit tevoren.''

De RRS Sir David Attenborough moet in 2019 gaan varen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!