Pete Doherty als eerste in heropend Bataclan

13 april 2016 16:43

Pete Doherty is de eerste die na de aanslagen van 13 november weer optreedt in de Parijse concerthal Le Bataclan. De Libertines-frontman staat in november in de Franse hoofdstad.

Le Bataclan opent dit najaar zijn deuren weer, een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Doherty verzorgt het eerste concert in het heropende poppodium, op 16 november. Via de website van Le Bataclan werden woensdag vier concerten aangekondigd. Naast Doherty staan ook Youssou N'Dour & Le Super Etoile De Dakar, Nada Surf en MZ in de concerthal.

Het management van Le Bataclan stond woensdag opnieuw stil bij de gebeurtenissen van 13 november. Tijdens een concert van Eagles of Death Metal drongen terroristen de zaal binnen en begonnen om zich heen te schieten. 89 mensen kwamen om het leven.

"Op deze bijzondere dag zijn we natuurlijk in gedachten bij de slachtoffers van 13 november en hun nabestaanden", liet het team van Le Bataclan weten. Er wordt hard gewerkt de concerthal weer in zijn oude glorie te herstellen. "We gaan proberen de warmte en gastvrijheid te behouden. We willen de fijne, feestelijke sfeer vasthouden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!