Beeld © ANP

Daredevil krijgt voorlopig geen speelfilm

11 april 2016 13:37

Het Marvel-personage Daredevil krijgt vooralsnog geen optreden in een speelfilm. Dat zei Charlie Cox, de acteur die de held speelt in de televisieserie, op de jaarpresentatie van zender Netflix in Parijs.

“Toen ik aan dit avontuur begon, heb ik wel een contract getekend waarin ik beloof dat ik een aantal jaar aan Daredevil verbonden zal blijven”, aldus Cox. “En dat geldt ook voor eventuele speelfilms. Maar als daar al concrete plannen voor zijn, ben ik daar nog niet in gekend. Ik zou het uiteraard heel graag willen: wie zou er nou geen deel willen uitmaken van de meest succesvolle filmserie aller tijden?” Het tweede seizoen van Daredevil is zojuist uitgekomen; het is nog niet duidelijk of er een derde reeks komt. “Maar Daredevil zal over een half jaar wel te zien zijn in de miniserie The Defenders, waarin hij samenwerkt met Jessica Jones en Iron Fist.”

Sowieso wil Cox als hij een nieuw seizoen gaat draaien nooit weten wat het slot van de reeks wordt. “De makers hebben een soort bijbel waarin alle geheimen staan, en het lot van alle personages”, vertelt hij. “Maar ik vind het veel fijner om dezelfde kennis te hebben als de kijkers als zij de serie ervaren. Als je weet dat je beste vriend of grootste tegenstanders bijvoorbeeld in aflevering 10 het loodje legt, wordt het toch als acteur heel lastig om dat in de negen afleveringen daarvoor te negeren.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!