Linda de Mol komt aan bij de rechtbank. Beeld © ANP

Linda de Mol: 'Ik had kandidaat meer gegund'

5 april 2016 17:28

"Hij was teleurgesteld. Ik had hem meer gegund, maar een deal is een deal. Jammer." Linda de Mol moest vandaag getuigen in de zaak die Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van den Hurk had aangespannen nadat hij geld was misgelopen omdat hij te vroeg op de knop had gedrukt.

Van den Hurk drukte tijdens de uitzending van het RTL 4-programma op de knop toen hij een bod van 125.000 euro kreeg. De Mol probeerde hem nog een tweede kans te geven, maar de notaris was onverbiddelijk: gedrukt is gedrukt. Daarmee kreeg Van den Hurk 125.000 euro en maakte hij geen kans meer op de 5 miljoen die in zijn koffertje bleek te zitten.

Nooit meegemaakt
"Hij zei tegen mij dat hij door had willen spelen", verklaarde De Mol in de rechtbank. "Dat had ik nog nooit meegemaakt." Ze zei dat ze niet had verwacht dat hij op de knop zou drukken. "Maar het gebeurt wel vaker dat ik denk: die gaat door. En dat een kandidaat dan toch stopt. Ik kan niet in zijn ziel kijken. Had Van den Hurk gewoon spijt? Of wilde hij echt niet drukken?"

De Mol overlegde nog met de regisseur, maar daar werd gezegd dat het spel met de druk op de knop voorbij was. "Ik voelde dat mijn suggestie om door te spelen onmogelijk was. En toen moest ik het vervelende nieuws melden aan de kandidaat. Een deal is een deal. jammer, we mogen niet door."

Verbaasd over rechtszaak
De presentatrice was wel verbaasd dat het tot een rechtszaak kwam. "Het leek er na afloop op dat hij zich bij het bedrag had neergelegd. Zijn vrouw zei: ik had gewild dat hij bij het volgende bod zou stoppen."

Endemol, de producent van Miljoenenjacht, houdt vol dat de regels van het spel zijn gevolgd. Het is al jaren bekend dat het spel met een druk op de knop voorbij is. Maar volgens de advocaat van Van den Hurk stond dat niet in het reglement van het spel. Ook twijfelt hij of de notaris ook zo vasthoudend was geweest als hij niet had geweten dat er 5 miljoen in de koffer van Van den Hurk had gezeten.

Belangrijkere dingen
Na de rechtszaak sprak De Mol kort met verslaggever Pim Sedee. "Ik hoop maar dat het snel voorbij is, er zijn belangrijkere dingen in de wereld."

Meer op rtlnieuws.nl:
Notaris Miljoenenjacht: Er was een deal

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!