Het bewuste moment. Beeld © ANP

Miljoenenjacht-zaak: Linda de Mol had druk op knop niet verwacht

5 april 2016 14:05

Presentatrice Linda de Mol wordt gehoord in de zaak rondom het programma Miljoenenjacht. De notaris wordt ook gehoord. Die hield tijdens het programma toezicht op de spelleiding. "Er was een deal gesloten door het drukken op de rode knop", zei hij.

Banketbakker Arrold van den Hurk deed in 2013 mee aan het programma. Hij drukte per ongeluk op de rode knop. Daardoor sloot hij een deal van 125.000 euro en kon hij niet doorspelen voor de felbegeerde 5 miljoen euro, wat hij in zijn koffertje had zitten. 

'Ik was verbaasd'
Linda de Mol kwam samen met twee agenten en haar manager Xenia Kasper aan bij de rechtbank. "Ik had niet verwacht dat de kandidaat op dat moment op de knop ging drukken", zegt De Mol tijdens het verhoor. Het verbaasde haar dat Van den Hurk op het bod inging. "Maar het gebeurt wel vaker dat ik denk: die gaat door. En dat diegene dan toch stopt."

De Mol zegt ook dat ze merkte dat ze naast een teleurgesteld Arrold stond. "Of hij spijt had of zich vergiste kan ik niet zeggen. Ik kan niet in zijn ziel kijken.'' 

ZIE OOK: Linda de Mol: 'Ik had hem meer gegund'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!