Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd

3 februari 2016 13:24

Als het aan de gouverneur van Ohio ligt komt Pink Floyd weer bij elkaar zodra hij wordt gekozen tot president van de Verenigde Staten. De Republikeinse presidentskandidaat John Kasich deed een opmerkelijke belofte in een uitzending van CNN.

In het interview haalde Kasich herinneringen op aan zijn favoriete concert The Wall van Pink Floyd. ''Roger Waters is een buitengewoon artiest'', zei hij. ''Ik zag The Wall in Pittsburgh, het was geweldig. Als ik president word, ga ik voor eens en altijd proberen Pink Floyd nog eens bij elkaar te krijgen om een paar nummers te spelen."

Billboard noemt de verkiezingsbelofte van Kasich totaal niet realistisch. Gitarist David Gilmour heeft al gezegd dat het tijdperk Pink Floyd niet meer terugkomt. Fans hoeven ondanks het enorme succes van het in 2013 verschenen album The Endless River niet meer op een reünie in enigerlei vorm te rekenen, zei Gilmour.

Waters verliet de band al in 1985. De laatste keer dat Pink Floyd formeel als kwartet samenspeelde was tijdens het Live8 concert in 2005. Roger Waters, die de groep halverwege de jaren tachtig had verlaten, sloot zich voor die ene gelegenheid weer bij de andere drie aan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!