Lone van Roosendaal onderschat muziek Marco Borsato niet

25 januari 2016 17:12

Actrice Lone van Roosendaal denkt dat mensen de muziek van Marco Borsato niet moeten onderschatten. Dat stelde zij maandag bij de perspresentatie van de musical Sky, waarin zij een van de hoofdrollen speelt.

“Nummers van Marco zijn in dat opzicht hetzelfde als de muziek van Abba”, stelt ze. “Het klinkt allemaal heel gemakkelijk. Maar als je het gaat zingen, blijk je er toch een enorm bereik voor te moeten hebben.” Lone is doorgaans in musicals geen zangeres van popsongs. “Het is een heel andere timing dan de kleinkunstnummers die ik normaal zing. Maar blijkbaar heb ik iedereen toch overtuigd.”

De actrice, die twee weken geleden een Musical Award kreeg voor haar rol in Heerlijk duurt het langst, herkent zich wel in de rol van moeder die worstelt met de gevoelens van haar tienerdochter. “Ik heb zelf twee kinderen, en vooral de oudste was one hell of een puber”, grinnikt ze. “Iedere moeder zal die frustraties herkennen als je zó graag je kind wilt begrijpen, maar het enige waar je goedbedoelde adviezen toe leiden is botsingen en frustraties.”

Ballads
​Lone zingt twee belangrijke ballads in de musical: Was mij, van het album Wit Licht, en een nieuw lied dat speciaal voor de musical is geschreven. “Al is het bij zo'n repetitieproces altijd afwachten wat er nog wordt geschrapt”, relativeert de actrice. “Als dat het geval is, word ik gewoon de best betaalde edelfigurant van Nederland.”

Sky is vanaf half maart te zien in Theater Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!