Jureren gaat Dan Karaty niet vervelen

19 januari 2016 09:00

Dan Karaty heeft grote bewondering voor de achttien getalenteerde dance-crews die het tegen elkaar opnemen in de afvalrace Battle On The Dancefloor van RTL5. Het jureren van dansshows gaat zo nooit vervelen, vertelt Dan.

Dance Dance Dance was de laatste grote dansshow die Dan Karaty afgelopen najaar in Nederland jureerde. Eind februari keert hij terug in een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent, samen met Gordon, Chantal Janzen en Angela Groothuizen.

Met collega-juryleden Pip Pellens en Timor Steffens geniet de Amerikaan van het niveau van de dans-crews in Battle On The Dancefloor dat woensdagavond begint op RTL5. ‘’Je ziet hoeveel deze semiprofessionals geven, hoe hard ze ervoor werken. Daar krijg ik nooit genoeg van. Elke keer als ik deze shows doe, vind ik het prachtig om de dansers zo aan het werk te zien. Het blijft altijd amusant.”

'Dansers zijn echt en rauw'

‘’Deze show is heel anders dan Everybody Dance Now. We focussen ons nu op groepen, die allemaal gebaseerd zijn op hiphop en van wie we binnen dat genre het uiterste vragen. Mijn favoriete onderdeel van de show zijn de onderlinge battles. Dat is op deze wijze niet eerder vertoond. Ze zijn echt en rauw, dan zijn de dansers op hun best.”

Opnieuw uitvinden
Dan: “Dit programma vraagt meer van de dansers in Everybody Dance Now. Die kandidaten traden eenmaal, hooguit tweemaal op in een uitzending. In dit programma treden dance-crews vijf tot zes keer per show op. Ze moeten zich daarvoor zó goed voorbereiden en het vraagt veel van ze. Ze moeten zich steeds vernieuwen, want als ze niet constant veranderen wordt het voor kijkers al snel saai. Ze moeten zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden. Dat is leuk om te zien.”

Onpartijdig
Doordat er in elke show slechts drie crews strijden, gaan kijkers sneller meeleven met de kandidaten en krijgen ze sneller een favoriet, erkent het jurylid. “Als jurylid moet je onpartijdig blijven en iedereen een kans geven, maar ik moet eerlijk zijn. Als ik op de stoel zit, voel ik me al snel aangetrokken tot een van de crews. Soms komt het door hun persoonlijkheid, dan weer door een dansmove die je aangrijpt. Dat gebeurt zeker met de kijkers en dus ook met de jury, ik kan het niet helpen.”

Meer op rtlboulevard.nl:
Timor Steffens artistiek leider RTL5-show

Dan Karaty ging door een hel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!