Beeld © Screenshot YouTube

Video: Steve Harvey bedreigd na missverkiezing

18 januari 2016 14:20

Komiek Steve Harvey stond onlangs oog in oog met Miss Colombia die hij vorige maand ten onrechte uitriep tot Miss Universe, terwijl die titel toekwam aan Miss Filipijnen. Beide dames zijn te gast in een tweedelige tv-special van zijn eigen programma The Steve Harvey Show die maandag en dinsdag wordt uitgezonden. Hierin onthult hij dat hij doodsbedreigingen kreeg na het breed uitgemeten incident.

Steve maakte vorige maand in Las Vegas een blunder door ten onrechte de Colombiaanse Ariadna Gutierrez uit te roepen tot Miss Universe. Na enkele minuten merkte hij dat hij zijn kaartje verkeerd voor had gelezen en moest hij opnieuw het woord nemen om Miss Filipijnen, Pia Wurtzbach, tot winnaar uit te roepen. Het kroontje was inmiddels al opgezet bij de Colombiaanse, maar die moest de eer dus al snel weer doorgeven aan de verbouwereerde Filipijnse.

Steve had daarna slapeloze nachten, biecht hij op in een promotiefilmpje van The Steve Harvey Show met de veelzeggende ondertitel De waarheid over Miss Universe. Op een vraag uit het publiek wat voor hem het moeilijkste was na het incident antwoordt hij: ''Mijn grootste zorg ging uit naar de twee vrouwen. Ik voelde me zo rot voor miss Colombia. Ik had zo met haar te doen en ik heb sindsdien niet meer met haar gesproken. Die nacht ging ik om half een slapen. Om half drie was ik weer wakker. Ik kon er niet van slapen." Steve zocht steun bij zijn echtgenote. ''Je hebt iemand nodig om af te dalen naar het diepe gat. Zij heeft dat gedaan."

Moeilijk
Zijn blunder ging viraal en was overal op internet te zien. "Mensen begrijpen niet hoeveel schade sociale media kunnen aanrichten. Ik en mijn familie werden met de dood bedreigd. Ik kon mijn kinderen nergens naar toe laten gaan. Dat was erg moeilijk."

In de show krijgt Harvey de kans Miss Filipijnen te vragen wat in haar hoofd omging toen hij zich vergiste. Ze antwoordt: "Ik was blij dat ik alsnog won, maar ik wilde miss Colombia niet krenken. Ik wilde rekening houden met haar gevoelens. Ik was blij, maar tegelijk dacht ik hoe moeilijk het voor haar moest zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!