J.K. Rowling rouwt om Alan Rickman

14 januari 2016 17:36

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling en andere acteurs uit de bekende films hebben acteur Alan Rickman de laatste eer betoond. De Brit stierf op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

J.K. Rowling, die de boeken over Harry Potter schreef en betrokken was bij de verfilming daarvan, reageerde via Twitter. Ze liet weten dat er ‘geen woorden zijn om te omschrijven hoe geschokt en kapot ik ben van Alan Rickmans dood'. “Hij was een grandioos acteur en geweldige man.”

Acteurs
Daniel Radcliffe noemt Alan, die Severus Sneep vertolkte in de Potter-films, ‘zonder twijfel een van de beste acteurs met wie ik ooit heb gewerkt’. “Hij is ook een van de meest loyale mensen die ik heb ontmoet in de filmindustrie”, schrijft de acteur op Google +. “Alan was ontzettend aardig, vrijgevig, had zelfspot en was grappig.”

Ook Emma Watson, die Hermione Granger speelde in de filmreeks, liet via Facebook weten ‘erg verdrietig’ te zijn. “Ik ben zo blij dat ik heb gewerkt met zo’n speciale man en acteur. Ik zal onze gesprekken missen.”

Ook de tweeling James en Oliver Phelps, die Fred en George Weasley vertolkten, eren Rickman via Twitter. “Een van de aardigste acteurs die ik ooit heb ontmoet”, schrijft James. “Een grappige en boeiende man die een verlegen acteur op zijn gemak wist te stellen toen ik in HP speelde”, herinnert Oliver zich.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!