Sylvester Stallone genomineerd voor Oscar

14 januari 2016 15:50

Acteur Sylvester Stallone maakt dit jaar kans op een Oscar voor beste acteur. De 69-jarige ster is genomineerd in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn rol van Rocky Balboa in het boksdrama Creed.

Sylvester Stallone sluit hiermee aan in een select rijtje van acteurs die tweemaal voor dezelfde rol genomineerd waren. De acteur speelde Rocky Balboa inmiddels in zeven films. In 1977 ontving hij ook een nominatie, toen voor beste acteur in een hoofdrol. Het beeldje ging toen naar Peter Finch, voor zijn rol in het drama Network.

Een andere actrice die twee keer kans maakte op het beeldje voor hetzelfde personage was Cate Blanchett. Zij kreeg twee nominaties voor haar vertolking van Queen Elizabeth in de films Elizabeth (1999) en The Golden Age (2007). Acteurs Marlon Brando en Robert de Niro wonnen in 1973 en 1975 allebei een Oscar voor hun vertolking van Vito Corleone in de eerste twee Godfather-films.

Titanic
Ook bijzonder was dat in 1998 zowel Kate Winslet als Gloria Stuart genomineerd waren voor het personage Rose, dat zij samen vertolkten in de film Titanic. Kate speelde de jonge Rose, Gloria de oude versie. Zij wonnen overigens allebei niet.

De kans dat Sylvester Stallone de Oscar wint, is trouwens reëel: eerder deze week kreeg hij ook de Golden Globe voor beste mannelijke bijrol. In Creed speelt hij de oude bokslegende die de zoon van een overleden vriend van hem helpt met trainen voor een kampioenschap. Creed draait vanaf 21 januari in de Nederlandse bioscopen.

Meer op rtlboulevard.nl: Revenant leidt Oscarrace met twaalf nominaties

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!