Nieuw programma Luuk Ikink: Galileo

05 januari 2016 19:36

De carrière van Luuk Ikink gaat als een speer. Binnenkort is hij niet meer alleen te zien als sidekick van Humberto Tan bij RTL Late Night, nee, Luuk krijgt zijn eigen programma.

Luuk Ikink onthult in RTL Boulevard wat hij naast RTL Late Night nog meer gaat doen: hij krijgt zijn eigen populairwetenschappelijke programma op RTL 5, Galileo.

In het Galileo gaat Luuk Ikink met behulp van verslaggevers op zoek naar antwoorden op vragen als: hoe overleef ik een helikoptercrash? Hoe kan ik een lijk laten verdwijnen? En hoe sla je eigenlijk iemand met één tik knock-out?

"Als je heel hete peper eten, echt extreem heet, wat gebeurt er dan met je hersenen?"

“En”, vertelt Luuk, “Als je heel hete peper eten, echt extreem heet, wat gebeurt er dan met je hersenen? Hoe wordt dan die schakeling gemaakt van heet in je hoofd naar rest van je lijf, dat je het niet meer aan kan.”

Manuel Venderbos, Shelly Sterk en Jorn Rohde zijn de nieuwsgierige reporters die door het land trekken op zoek naar antwoorden op deze soms ietwat dwaze vraagstukken. De durfals zijn vaak zelf lijdend voorwerp in deze wetenschappelijke zoektocht en die is niet altijd geheel zonder risico.

Zo ondervindt Manuel letterlijk aan den lijve hoe het voelt om zonder verdoving een operatie te ondergaan en laat Shelly haar eigen poep onderzoeken om te kijken of ze wel gezond is.

“Galileo is al vijftien jaar een groot succes in Duitsland”, aldus Luuk. “Daar is het van maandag tot en met zondag te zien en heel groot, op beurzen en met bladen en zo, maar wij gaan klein beginnen.”

Galileo is vanaf 7 maart te zien om 19:30 uur op RTL 5.

Meer op rtlboulevard.nl: Foto: Luuk Ikink geniet van pasgeboren zoontje

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!