Herman Koch naast collega Connie Palmen. Beeld © ANP

Film over schrijver Herman Koch in de maak

20 mei 2017 07:38

Regisseur Pieter Verhoeff werkt aan een film over Herman Koch. De schrijver verleent zelf uitgebreid zijn medewerking aan het portret, dat deze winter moet worden uitgezonden door Het Uur van de Wolf.

Dat heeft Verhoeff zaterdag gemeld tijdens het festival van Cannes. De regisseur en Koch kennen elkaar al tientallen jaren; zij werkten onder meer samen aan de beroemde satirische serie Jiskefet.

Verhoeff heeft Koch onder meer gevolgd tijdens de Boekenweek en tijdens alle optredens die de schrijver deed omdat hij het boekenweekgeschenk had geschreven, zoals de voorleessessies in de trein. Het tweetal zal de komende weken nog een aantal andere opnames en interviews doen voor de film.

Doolhof

Het is de bedoeling dat de schrijver in De woede van Koch, zoals het project is gedoopt, “door het doolhof van zijn eigen binnenwereld dwaalt, om in het centrum daarvan uit te komen”. Eerder maakte Verhoeff onder meer een intiem schrijversportret van tekenaar Peter van Straaten.

Onlangs regisseerde hij voor Netflix de vierdelige serie Tokyo Trials, over het internationale tribunaal dat na de Tweede Wereldoorlog Aziatische leiders moest berechten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!