Gaite Jansen heeft rol in Britse serie

8 december 2015 16:45

De Nederlandse actrice Gaite Jansen heeft een rol bemachtigd in het derde seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders. Dat vertelt de actrice in een interview in het Amerikaanse blad Interview Magazine dat deze week is verschenen. Het is de eerste buitenlandse rol voor de 23-jarige actrice.

De opnames zijn op dit moment aan de gang in Groot-Brittannië. Peaky Blinders ontleent haar naam aan de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. Jansen speelt een jonge Russische vrouw die een belangrijke rol gaat spelen in het leven van bendeleider Tommy Shelby. Deze rol wordt gespeeld door acteur Cilian Murphy (Inception). Een andere grote rol is weggelegd voor ster Sam Neill (Jurassic Park).

“De Britten maken de beste historische verhalen”, stelt Jansen in het interview. “En het is allesbehalve een doorsnee verhaallijn waar ik in zit.” De actrice vertelt verder regelmatig audities te doen voor Engelse en Amerikaanse rollen. Boven aan haar wensenlijstje van regisseurs met wie ze graag een keer zou werken, staan Xavier Dolan, Alfonso Cuáron en Lars von Trier.

Sonny Boy

In Nederland was de actrice onder meer te zien in films als Sonny Boy, Hoe duur was de suiker, 170 Hz en Lover of Loser. In januari en februari speelt Jansen een belangrijke rol in De stille kracht van Toneelgroep Amsterdam. Het is de tweede Nederlander in korte tijd met een grote rol in een BBC-serie. Barry Atsma was eerder dit jaar te zien in de serie Tatau, waarin hij een zonderling op een afgelegen eiland speelt.

Peaky Blinders is in Nederland te zien op Film1 en Netflix.