Beeld © RTL Boulevard

Gastvrije Charlie Sheen verrast Robert Jensen

18 mei 2017 07:04

Robert Jensen trapt donderdagavond zijn nieuwe RTL-show Jensen USA af met een interview met Charlie Sheen. Dat de acteur de brutale Nederlandse talkshowhost bij hem thuis uitnodigde had Jensen nooit verwacht.

''Pas toen ik bij hem op de stoep in Beverly Hills stond en hij de deur open deed geloofde ik het'', zegt de talkshowhost.

Turbulent verleden

Robert Jensen portretteert in de zesdelige RTL5-serie Jensen USA Amerikaanse beroemdheden, Nederlanders die het er helemaal hebben gemaakt en laat in zijn reportages ook de gekte van Amerika zien. ''Na mijn vorige serie over de politiek gaan we nu meer kijken naar de leuke en gekke elementen in de Amerikaanse cultuur, afgewisseld met interviews met celebrity's. We beginnen met Charlie Sheen, iemand met een turbulent verleden met een periode vol drugs en drank. Ik was echt vereerd dat hij me uitnodigde. Ik heb sigaren meegenomen en aan het zwembad hebben we alles besproken."

Charlie Sheen doet volgens Jensen een opmerkelijke uitspraak. ''Hij gaat altijd prat op zijn 'winning'-uitstraling en hij heeft nooit willen toegeven dat hij spijt heeft gehad. Toch zegt hij in mijn uitzending daar iets anders over, hij heeft er inmiddels een andere kijk op."

 

!!! TRUMP HAD AFFAIRE MET BN'ER !!! Vanavond Jensen USA 21.30 RTL 5

Een bericht gedeeld door Robert Jensen (@mrrobertjensen) op

Backstage

Andere gasten die Robert Jensen de komende weken opzoekt zijn de gepensioneerde pornoster Ron Jeremy en de Nederlandse honkballer Kenley Jansen van de Los Angeles Dodgers. Ook gaat Jensen op bezoek bij Vanilla Ice, de man die 165 miljoen platen van Ice Ice Baby verkocht. ''Ik heb hem opgezocht tijdens een van zijn concerten in North Carolina, want hij treedt nog steeds op. We spreken elkaar backstage. Wat weinig mensen weten is dat hij nog zoveel optreedt en daarnaast ook nog een succesvol tv-presentator is. Het interview geeft een aardig inkijkje in zijn leven."

Interessant noemt Jensen zijn reportage die hij mocht maken bij de Los Angeles Dodgers. ''In Nederland is Kenley Jansen alleen bij liefhebbers van honkbal bekend, maar in Amerika verdient hij zestien miljoen dollar per jaar als een van de beste pitchers van land. Ik vond het heel leuk om hem op te zoeken."

Nieuwe rol

Robert Jensen voelt zich helemaal in zijn element in zijn nieuwe rol buiten de tv-studio. ''Ik heb zeshonderd talkshows gedaan en mocht vorig jaar op pad door de Verenigde Staten voor de serie over de Amerikaanse politiek. Die rol bevalt me wel en dat geldt ook voor dit nieuwe programma. Ik kan zo leuke portretten van mensen maken en het nóg meer aankleden. Daarbij blijft Amerika interessant en dynamisch, er is hier veel aan de hand."

In iedere aflevering wordt de Amerikaanse president Donald Trump op de hak genomen door Trump-imitator John Di Domenico. ''Met hem neem ik iedere week even door wat er allemaal gebeurd is. We moeten daarbij op een slimme manier de actualiteit bijbenen. Trump is zo vaak in het nieuws dat we bijna live zouden moeten gaan om niet achter de feiten aan te lopen."

Meer op rtlboulevard.nl:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!