'Beest' Edwin Jonker zoekt naar zichzelf

07 november 2015 07:53

Edwin Jonker moet voor de rol van het Beest in de nieuwe Nederlandse versie van The Beauty and the Beast meer dan ooit op zoek naar de emoties in zichzelf. De acteur gaat voor de rol verborgen achter een masker en een flinke laag make-up, waarvoor hij elke dag zeker een uur onder handen wordt genomen.

"Ik ben dit keer echt niet op mijn uiterlijk gecast", grinnikt hij. "Het is echt een zoektocht naar de beste manier om toch alle gevoelens waar het beest mee worstelt vorm te geven. Het is geen schurk, maar meer een tragisch figuur, die één keer in zijn leven een verkeerde keuze gemaakt heeft en daar nu de gevolgen van ondervindt. Dat is volgens mij voor veel mensen best herkenbaar." Zelf is de acteur overigens niet iemand die snel spijt heeft. “Het hoort bij het leven om af en toe een slechte keuze te maken. Soms heb je een slechte keuze nodig om het juiste pad te vinden. Het maakt wie je bent."

"Ik wil mijn eigen beest maken"

In de vorige Nederlandse versie van Beauty and the Beast, tien jaar geleden, speelde acteur Stanley Burleson de rol van het beest. Edwin heeft nog geen advies gevraagd bij zijn voorganger. "Ik wil mijn eigen beest maken. Maar ik weet dat ik hem meteen kan bellen als ik ergens tegenaan loop." Hij brak zelf vijftien jaar geleden door met de rol van Mufasa in The Lion King, dat meer dan negenhonderd keer in het Circustheater werd opgevoerd. "Het lijkt me geweldig als Beauty and the Beast het ook zo lang volhoudt!", lacht de ster. "Als je een rol zo vaak speelt, ligt routine op de loer. Maar ik draai inmiddels lang genoeg mee om te weten dat je elke voorstelling moet koesteren. Zodra een rol klaar is, ga je hem meestal heel erg missen."

Filmrollen
Daarnaast wil de acteur proberen meer filmrollen te pakken te krijgen. Eerder dit jaar was hij te bewonderen als gigolo in De Ontsnapping en binnenkort speelt hij een rol in Mannenharten II. "Maar dat is ook een kwestie van geluk hebben: er zijn honderden, zo niet duizenden andere acteurs in Nederland die diezelfde ambitie hebben als ik."

The Beauty and the Beast is vanaf begin december te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Meer op rtlboulevard.nl:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!