Colin Farrell heeft het gehad met actiefilms

23 oktober 2015 06:54

Colin Farrell heeft het gehad met actiefilms. Dat vertelt de acteur, die vanaf deze week te zien is in de absurdistische tragikomedie The Lobster, aan entertainmentdienst BuzzE. Farrell werd bekend met zijn rollen in actietitels als SWAT, Minority Report en Alexander.

“Maar daar heb ik echt nauwelijks nog interesse in, dat heb ik wel gedaan”, bekent de ster. “Ik doe liever nieuwe dingen dan dat ik mijzelf herhaal. Ik heb niets tegen dat soort films, god bless Marvel en Fast and the Furious, ik vind het geweldig dat die titels zoveel bezoekers trekken. Maar het is niet iets waar ik me op dit moment thuis bij voel.”

In plaats daarvan kiest de 39-jarige acteur steeds vaker voor arthouse-films, zoals The Lobster. Hij speelt hierin een vrijgezel die gedwongen wordt binnen 45 dagen een partner te vinden, anders zal hij in een dier veranderen. “Ik denk dat dit de meest originele en gestoorde film is waar ik ooit in heb meegespeeld. Eigenlijk heb ik daarom meteen 'ja' gezegd.”

Junkfood
Farrell kwam in acht weken tijd 22 kilo aan voor de rol van uitgebluste single. “Het was niet heel lastig, ik hou enorm van junkfood. Maar met mate: op een gegeven moment had ik echt genoeg van al dat vet en suiker. Ik kreeg per dag geloof ik 10.000 calorieën binnen. Mijn lichaam stribbelde echt tegen, het was niet echt gezond om te doen.” Na de opnames raakte hij de overtollige kilo's ook weer binnen acht weken kwijt.

"Wie het nieuws volgt, kan toch moeilijk ontkennen dat we elkaar in deze wereld vreselijke dingen aandoen"

De film zegt volgens Farrell iets over de rol van relaties in de huidige samenleving. “Ik denk dat mensen steeds gerichter en steeds bewuster zoeken.” Online daten vindt hij eigenlijk een uitkomst. “Als ik eerlijk ben, dan denk ik dat dat misschien een nog eerlijker manier is van daten dan in het echte leven. In een bar willen vrijgezellen vaak alleen maar scoren, zo'n uitgangspunt biedt maar weinig garanties op een lange, stabiele liefdesrelatie.”

Ondanks alle grappen is The Lobster best een cynische film, erkent de acteur. “Maar wie het nieuws volgt, kan toch moeilijk ontkennen dat we elkaar in deze wereld vreselijke dingen aandoen. Maar ik ben zelf iemand die liever een halfvol glas ziet dan een halfleeg glas. Tegenover elke daad van agressie of haat staat ook liefdadigheid, en goedheid, medeleven en compassie. Je kan zelf bepalen op welke van de twee kanten van het mens-zijn je de klemtoon wilt leggen.” The Lobster draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!