Ferry Doedens gebruikte bijna dagelijks cocaïne

30 september 2015 21:55

Ferry Doedens verbleef deze zomer 28 dagen in een afkickkliniek in Thailand. Als het aan hem had gelegen, had hij daar nog wel wat langer gezeten.

"Ik kon niet langer blijven vanwege werkzaamheden hier", vertelde Ferry Doedens in Van der Vorst ziet sterren. "Als ik nog langer had kunnen blijven, had ik dat graag willen doen."

Desondanks keerde de 25-jarige acteur, die in Thailand afrekende met een cocaïneverslaving, met een goed gevoel terug naar Nederland. "Ik voelde me op dag 26 al zo oké dat ik terug kon." De belangrijkste les die hij in Thailand leerde was dat hij 'het ook leuk kan hebben zonder die troep'. "Ik ben een veel leuker persoon zonder dat spul."

"Ik wist het zo goed te verbergen en durfde niet eerlijk te zijn"

Toen Ferry naar Thailand vloog, was nog niet bekend dat hij met een drugsprobleem kampte. "Ik zat alleen in een vliegtuig naar Thailand met allemaal Nederlanders om me heen." Op Schiphol kreeg de acteur geregeld de vraag wat hij ging doen. "Dan zei ik: ik ga backpacken in Thailand."

Schaamte
Het liegen over zijn problemen hield Ferry lang vol. Hoewel vrienden en familie vermoedens hadden, zagen ook zij niet dat de acteur verslaafd was. "Nuno wist er niets van", vertelde Ferry over zijn vriend. "Ik wist het zo goed te verbergen en durfde niet eerlijk te zijn. Ik durfde het niet te vertellen uit schaamte."

Ferry gebruikte op zijn achttiende voor het eerst cocaïne. "Gewoon een keer op een feestje." De acteur bleef 'af en toe' gebruiken. "Maar het werd steeds vaker. Een sneeuwballeffect totdat ik het op het laatst gewoon bijna dagelijks deed." Ferry gebruikte een, soms twee gram cocaïne per dag. Dat hij een probleem had, kreeg hij 'ongeveer een jaar geleden' door. "Ik had meegedaan aan Expeditie Robinson en kwam terug in een soort waas van onzekerheid en jaloezie. Ik zag dingen die er niet waren." Zo was Ferry ervan overtuigd dat Nuno hem had bedrogen. "Dat gevoel werd zo sterk en ging maar niet weg. Om dat gevoel te onderdrukken ging ik meer gebruiken."

"Voor nu is de deur dicht en daar heb ik zelf voor gezorgd"

Vechten
Vanwege zijn drugsgebruik kwam Ferry in november en december drie keer te laat opdagen voor opnamen voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat kostte de acteur zijn baan. Een baan die Ferry Doedens heel graag terug wil. "Eind oktober heb ik de laatste opnamen, dan vertrek ik." Doedens' personage Lucas Sanders gaat niet dood, dus er is 'misschien wel een opening'. "Ik ben nog niet klaar met m'n rol, maar voor nu is de deur dicht en daar heb ik zelf voor gezorgd. Als ik terug zou willen, dan zal ik heel hard moeten vechten."

Het idee nog eens naar de coke te grijpen schiet 'af en toe zeker' door Ferry's' hoofd. "Maar dan spreek ik het ook gelijk uit. Iedereen weet het nu, heel Nederland, en ik krijg maar een kans van m'n moeder, m'n vriend en van het publiek. Die ga ik niet verknallen."

Meer op rtlboulevard.nl:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!