Job Bovelander blij met rol in Dokter Tinus

28 september 2015 10:11

Job Bovelander is het nieuwe gezicht in het vierde seizoen van de komische dramaserie Dokter Tinus. Tijdens de opnames van de SBS6-serie kampte de 25-jarige Job met korte nachten, want daarnaast stond de acteur elke avond in de theaters. SBS6 trapt het nieuwe seizoen van Dokter Tinus maandagavond af met een dubbele aflevering.

Job vervangt Ludwig Bindervoet en speelt voortaan de rol van Gijs de Groot, die samen met zijn vader Bert restaurant de Gijsbert in Wourkem runt. "Dat is heerlijk. De verhaallijnen zijn gek en daarom leuk om te spelen", zegt Job. "Drie seizoenen lang heeft Ludwig het gedaan. En nu is het de beurt aan mij het stokje over te nemen om Gijs te spelen. Ludwig heeft zijn stempel gedrukt op de rol van Gijs. Ik speel anders en zie er anders uit. In samenspraak met de regisseur mocht ik mijn eigen Gijs maken voor dit nieuwe seizoen."

"Gijs is soms best een zielige jongen. Hij heeft altijd goede ideeën over wat hij wil, maar de uitvoering pakt vaak niet goed uit. En zijn vader Bert is meer het kind in hun relatie. Hij probeert zijn vader op te voeden, maar in het vierde seizoen is hij daar wel een beetje klaar mee. Hij probeert zich los te worstelen van zijn vader", verklapt Job.

Ongeschikt
"Vader en zoon zijn vooral heel erg druk bezig met het draaiende houden van het restaurant en geld verdienen. Dat wil niet altijd lukken, maar uiteindelijk redden ze het toch wel weer. In het restaurant gebeurt dit seizoen van alles. Er zijn mensen die bijna stikken in het eten of Bert koopt veel te veel smerig vlees in. Hij vindt zichzelf de beste kok en hij wil het zo graag, maar eigenlijk is hij ongeschikt."

Job roemt de verhaallijnen en de karakters in Dokter Tinus. "Het is een gekke serie met rare mensen en toch heel herkenbaar voor de kijker. In elk karakter kun je wel iets van jezelf terugvinden. Ik denk dat dat de kracht van Dokter Tinus is."

Chansons
De opnames van Dokter Tinus overlapten grotendeels de theatertournee Vive la France. "Overdag moest ik draaien en ’s avonds stond ik Franse chansons te zingen. Gelukkig waren er lieve runners bij de productie, die me van de set naar het theater brachten. Het waren korte nachten. Soms was ik twee uur ’s nachts thuis en werd ik om zes uur weer opgehaald. Ik heb onderweg veel in de auto geslapen.”

Sinds kort speelt Job in de theatervoorstelling ANNE de rol van Peter Pels. In november beginnen voor hem overdag de repetities voor de kindervoorstelling Koning Arthur van Theater Terra. “Weer totaal iets anders, voor kinderen met voorstellingen op de woensdagmiddag en in de weekenden.” Koning Arthur gaat op 15 januari in première in Hoofddorp.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!