Beeld © ANP

Herman van der Zandt stapt over naar NOS Sport

23 september 2015 12:49

Een nieuwe uitdaging voor Herman van der Zandt, de presentator stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Na het vertrek van Jack Gelder was er weer een vacature ontstaan.

De 41-jarige Herman is vanaf dit najaar een van de gezichten van de sportuitzendingen op televisie. Ook wordt hij ingezet bij NOS Langs de Lijn, het dagelijkse sportprogramma op Radio 1.

'Transfer binnen dezelfde club'
Herman lijkt meer op zijn plaats te zijn bij de sporttak van de NOS: "Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten.

Herman blijft nog wel beschikbaar voor speciale uitzendingen van de afdeling NOS Evenementen, zoals het jaaroverzicht van doden Uit het leven. Daarnaast blijft hij een van de vaste stemmen van het radioprogramma Met Het Oog op Morgen.

De exacte datum van de overstap moet nog worden vastgesteld.

Herman werkt sinds 1999 voor NOS nieuws en begon bij de radio, vanaf 2006 was hij te zien als presentator van het NOS Journaal. Sinds zijn vlotte presentatie van de verkiezingsuitslagen, staat Herman ook wel bekend als de 'schermman'.

Meer op rtlboulevard.nl:

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!