Schwarzenegger gezicht Celebrity Apprentice

14 september 2015 19:35

Arnold Schwarzenegger is de nieuwe presentator van The Celebrity Apprentice. Dat maakte NBC maandag bekend. Schwarzenegger neemt de presentatieklus over van Donald Trump, die een gooi doet naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Trump had eerder dit jaar nog een conflict met NBC nadat hij racistische opmerkingen over Mexicaanse immigranten had gemaakt.

Schwarzenegger is volgens NBC de belichaming van een wereldwijd merk in het bedrijfsleven en de entertainmentwereld. De keuze viel op Schwarzenegger vanwege zijn 'persoonlijke passie voor het format' en zijn 'frisse blik op het programma'. "The Celebrity Apprentice... will be back!", grapte NBC in een verklaring.

Trump was zeven seizoenen lang het gezicht van The Apprentice, waarin hij sollicitanten beoordeelde. Met het programma haalde hij meer dan 15 miljoen dollar (ruim 13 miljoen euro) op voor het goede doel. "Felicitaties voor mijn vriend @Schwarzenegger die het volgende seizoen Celebrity Apprentice doet", twitterde Trump maandag. "Hij gaat het geweldig doen en veel geld inzamelen voor het goede doel."

Schwarzenegger liet via het sociale medium weten zin te hebben in de presentatieklus. "Wow. Ik sta versteld van en voel me vereerd met alle tweets. Ik kan niet wachten tot ik mijn ervaring kan gebruiken in de boardroom en miljoenen op kan gaan halen voor het goede doel."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!